Kvevri je (pokud pomineme vaky ze zvířecích kůží) asi nejstarší známá nádoba užívaná pro výrobu vína.

Víno v kvevri je možné nechat kvasit různými způsoby, od kvašení čistého moštu až po kvašení celých hroznů. Se všemi možnými variacemi s množstvím slupek, peciček nebo třapin a také s různou délkou ponechání v kvevri. 

Hrozny do hliněných amfor kvevri jsme sbírali na viniční trati U všech svatých. Byly to perfektně vyzrálé hrozny Ryzlinku rýnského, které jsme ručně sklízeli do menších beden a následně převezli do sklepení kláštera svaté Voršily, kde jsme je v kádích pošlapali. Na tom pošlapání se podílely pracovnice bezobalových prodejen v Praze, následně jsme těmi pošlapanými hrozny naplnili hliněné nádoby kvevri.

Následně po dobu 4 týdnů jsme tyto hrozny v nádobách promíchávali, po prokvašení jsme nádoby uzavřeli a nechali tak víno po dobu 8 měsíců zrát. Následně proběhlo vylisování, po něm víno zrálo dalších 6 měsíců v dubových sudech a potom jsme tímhle krásným vínem naplnili spousty, spousty lahví, které jsme opatřili zcela novou etiketou. Jasně Lucki´s punk je naše nová značka. A už teď ji máme rádi.

Nečekejte běžné víno. Čekejte nečekané.

Share on facebook
Share on email
Share on twitter