V letošním roce jsme společně s Národním vinařským centrem, které posílilo svůj tým a začalo se věnovat propagaci českých a moravských vín ve světě, vypravili na několik akcí s cílem propagovat naše vína po celém světě.

V březnu jsme se vypravili na jeden z největších světových vinařských veletrhů jménem ProWein, který se konal v Düsseldorfu. Za vinařství byla vyslána provozní ředitelka Soňa Podholová spolu s vinohradníkem Jakubem Honců.

V květnu nás poctila svou návštěvou skupina Kanaďanů v rámci press tripu po ČR. Ochutnávka včetně prohlídky kláštera sv. Voršily měla velký úspěch. Naše vína jsou v Kanadě už nějakou dobu dostupná, zejména pak v oblasti Nového Skotska.

V září jsme se společně s dalšími vinaři vypravili do Berlína, kde Klára Kollárová na české ambasádě v rámci masterclass o českých vínech představila jednotlivé vinařské podoblasti a jejich typické zástupce.

Z našich vín byl vybrán Karlův Punk Ryzlink rýnský 2021, pet-nat, který na ambasádě nebyl poprvé. Loni byl vybrán jako welcome drink pro návštěvníky Česko-slovenského salonu, kde byl čestným hostem kníže Karel Schwarzenberg.

Akce byla dobře pojatá a návštěvnost celkem dobrá, nicméně ambasádě se nepovedlo navázat dostatek kontaktů na importéry a většinou akci navštívili lidé z diplomatického prostředí. Nevadí, aspoň jsme si to vyzkoušeli!

Další zastávkou byla Kodaň. Zde se podařilo pozvat hosty, kteří patřili do různých skupin vinařských odborníků, sommeliérů a importérů. Do Kodaně jsme se nemohli vypravit kvůli hektické sklizni, ale dámy z NVC nás zastoupily a vína představovaly u společného stánku. Díky této akci nás po ní navštívil sympatický pár ze Švédska, který moravská a česká vína importuje a nově tak naše vína budou dostupná i na švédském trhu.

V říjnu se Lukáš Rudolfský se svojí sestrou Stáňou účastnili výstavy vín Peripheral v Hudsonu, kde také úspěšně prezentovali kutnohorská vína.

V listopadu se rozhodla Česká ambasáda v Abu Dhabí prezentovat česká a moravská vína na gastronomickém veletrhu Taste of Abu Dhabi. Vína měla velký úspěch. Ačkoliv účastníci, profesionálové v oblasti gastro, neměli ani potuchy, že v ČR se vyrábí víno, ohlas byl velmi kladný.

V listopadu se česko-moravská delegace vypravila také do estonského Talinnu. Za naše vinařství se zúčastnil vinohradník Jakub Honců a naše velká fanynka Jana Šimáčková, která v Talinnu dlouhodobě žije a naše vína propaguje. Vidět je můžete zejména v uměleckých galeriích na různých vernisážích a výstavách. Akce pro sommeliery a potenciální importéry se povedla, potenciál trhu teprve poznáváme.

Na začátku prosince se chystají zástupci česko-moravské vinařské obce do Soulu v Jižní Koreji. Za naše vinařství se zúčastní Lukáš Rudolfský, který průběžně zlepšuje svoji angličtinu, aby mohl jako hvězda naší ekologické vinařské scény zazářit i v zahraničí 😊 Tak mu držíme palce! V Jižní Koreji jsou již naše vína k dostání a dvě naplněné palety právě teď cestují po moři ke korejským milovníkům vína.

Share on facebook
Share on email
Share on twitter