Již dvanáctý ročník tradičního krajského vinobraní a dožínek se uskutečnil v prostředí klasicistního zámku Kačina ve Svatém Mikuláši u Kutné Hory. Akce s podtitulkem „znovuobnovená tradice dožínek a vinobraní věnovaná našemu regionu“ proběhla 9. září 2023. Pořadatelem akce byl již tradičně Klub přátel vína v Kutné Hoře, z.s., prezidentem vinobraní byl i letos Lukáš Rudolfský.

Tradičně jsou základem programu prezentace regionálních zemědělských producentů, farmářské trhy, prezentace a prodej vín kutnohorských, českých, moravských i zahraničních. Nechyběl samozřejmě ani burčák nebo čerstvě lisovaný vinný mošt.

Připraven byl také mimořádně bohatý kulturní program, který probíhal na dvou pódiích na nádvoří zámku a v zámecké zahradě. Vystoupili zde mimo jiné muzikanti z Orchestru Jaroslava Ježka, skupiny Vltava, Mňága a Žďorp či Švihadlo.

Součástí programu byl i koncert Luboše Pospíšila nebo Cimbálové muziky Kyjovsko. Pro děti byl připraven zajímavý program. Součástí akce byla též výstava zemědělské techniky. Po celou dobu akce také probíhaly tematické prohlídky zámku ve dvou okruzích.

A takhle to letos na vinobraní vypadalo…

Share on facebook
Share on email
Share on twitter