Víno je dnes jedním z nejčastějších firemních darů. Až po stovkách kusů ho běžně objednávají firmy všech oborů. A vědí, proč tak činí. Schválně, zeptejte se v reklamních agenturách, bankách, IT firmách, ale také u zemědělských podniků či stavebních firem, jaké výhody jim přináší dárek v podobě vlastního vína, pardon, vína s vlastní etiketou.

Pečovat o vlastní zákazníky a klienty neznamená jen poskytovat jim kvalitní produkty či služby. Pečovat znamená v dobré společnosti také obdarovávat. Příležitostí darovat klientům něco, co je skutečně potěší a co nezahodí do prvního koše, je po celý rok dost a dost. A víno je považováno za skvělý firemní dárek. Tohle tvrzení platilo dlouhá léta, letos je to však naposledy. V letošním roce totiž víno jako daňově uznatelný náklad v českém právním a daňovém systému končí.

Jak jistě víte, vláda připravuje zrušení daňové uznatelnosti tichého vínajako daru na prezentaci. Zbývá tedy jen krátký čas na to nakoupit dostatečné množství tichých vín s vlastní etiketou a ještě naposled využít této tak oblíbené daňové výjimky.

Do konce letošního roku stále ještě platí, že daňová uznatelnost vína má své jasné podmínky:

  • musí se jednat o víno tiché (nikoli tedy šumivé)
  • cena jedné lahve nesmí překročit částku 500 Kč bez DPH
  • víno musí být označeno logem dané společnosti, aby splnilo podmínku reklamního a propagačního předmětu

Pokud máte rádi přirozená vína z Čech pěstovaná a zrozená unikátní biodynamickou metodou, možná vás napadne, že takový dárek by se do vašeho podnikání hodil lépe než kterýkoli jiný.

My jsme v tuto chvíli připraveni pomoci Vám s rychlou tvorbou atraktivních firemních etiket pro vás i vaše zákazníky. Zakoupená vína vám rádi uskladníme v našich sklepích k pozdějšímu vyzvednutí. Vyzvedávání zakoupených vín bude možné i po částech tak, jak vám to bude vyhovovat.

Neváhejte a ozvěte se. Mnoho času už nezbývá.

Vaši vinaři

Share on facebook
Share on email
Share on twitter