Vážený přátelé,
obracíme se na Vás s prosbou skrz naše zvířata, která máme na pastvině nedaleko Kauflandu v Kutné Hoře. Jedná se o stádo oveček, osla a kozy.
Velice Vás prosíme abyste při návštěvě našich zvířat nechali všechno krmivo doma a nic jim nedávali. Žádné pečivo, mrkev, mlsky či cokoliv jiného.
Situace dospěla tak daleko že díky krmení návštěvníků nám uhynuly (zatím) dvě ovečky. Všechny jsou mámy a mají jehňata, která je potřebují k dalšímu vývoji.
Jsou to velmi kontaktní zvířata, která přijdou za člověkem k plotu, ale to neznamená že je potřeba je krmit. Věřte nám, že je o všechny dobře postaráno a všeho mají dostatek – vodu i krmení. Rozhodně u nás nijak netrpí.
Po plotě jsme rozmístili cedule se zákazem krmení, tak doufáme že to návštěvníci pochopí a nebudeme již řešit uhynulé ovce. Budeme rádi, když dětem (možná i rodičům) vysvětlíte, proč se cizí zvířata nekrmí a jaké to může mít případné následky.
Pro někoho jsou to obyčejné či dokonce hloupé ovce, ale pro nás je to důležitý článek naší firmy a z každého nového přírůstku do stáda máme radost.
Velice děkujeme za pochopení.
Celý tým VSKH, ovečky, oslice Božena a kozy.
Share on facebook
Share on email
Share on twitter